Nu kan du äntligen börja sortera matavfall hos oss! För att sätta ingång hämtar du ett startpaket i något av våra återvinningsrum. Startpaketet består av en påshållare i brun plast, skruvar för dig som vill skriva fast påshållaren i ditt köksskåp och en blå vaskskrapa. I återvinningsrummen hämtar du också matavfallspåsar. Om något saknas, kolla gärna om det finns i det andra återvinningsrummet! Tänk på att inte ta fler påsar än du behöver.

Alla hushåll har fått en informationsfolder från Stockholm vatten där du kan läsa mer om vad du kan lägga i matavfalls­påsen och vad du inte får lägga i påsen. Stockholms insamlade matavfall behandlas biologiskt och omvandlas till biogas och biogödsel. Därför är det viktigt att matavfallet sorteras rätt och att inte hushållssopor blandas i matavfallspåsen eller matavfallskärlet. Mer information finns också hos Stockholm vatten

Kärl för matavfallsinsamling finns i båda återvinningsrummen och töms varje onsdag. Eftersom det är svårt att bedöma hur mycket vi kommer att sortera i början ber vi dig ha överseende med eventuella inkörningsproblem. På sikt hoppas vi att kunna minska antalet hushållsavfallskärl och ersätta med flera matavfallskärl. Sopsorteringen är helt frivillig men vi hoppas så klart att vi är många som vill vara med!

Kontakta styrelsen om du har frågor eller synpunkter! Du är också välkommen att prata med Johanna Green på Astri Taubes torg 4 som ansvarat för att beställa in matavfallsinsamlingen till oss.

Sortering av matavfall