Styrelsen har tecknat en ny fastighetsförsäkring med S &P Underwriting Agency AB . I avtalet ingår ett gemensamt bostadsrättstillägg till alla medlemmars hemförsäkring.

Vad betyder det för mig som bor i föreningen?

Normalt tecknas detta tillägget som ett komplement till den vanliga hemförsäkringen, men vissa försäkringsgivare har även gjort det möjligt för föreningar att teckna ett gemensamt tillägg för samtliga lägenheter.

Bostadsrättstillägget för medlemmar ger skydd till den egendom som du, eller någon av dina företrädare, tillfört lägenheten och som skulle ha blivit fast egendom om föreningen hade gjort installationen. Till exempel om du har lagt en ett nytt golv, eller installerat en diskmaskin som inte fanns med i grundstandard. Den typen av egendom är inte försäkrad via föreningen och ingår inte heller i en hemförsäkring utan bostadsrättstillägg, eftersom hemförsäkringen enbart avser lösa ting.

Bostadsrättstillägget skyddar också egendom, t.ex. ytskikt i ett badrum, som visserligen tillhör föreningen, men där du genom stadgarnas bestämmelser övertagit underhålls- och reparationsansvaret. I det fallet fungerar inte en vanlig hemförsäkring, eftersom den normalt enbart avser lösa ting.

 Vad ska jag göra?

Du behöver fortfarande ha kvar din vanliga hemförsäkring som behövs för att du skall vara skyddad vid skador på ditt lösöre. Men se gärna över om du även betalar för ovanstående bostadsrättstillägg. Det behöver du inte göra!

Kom också ihåg att en tilläggsförsäkring aldrig ger ett fullständigt skydd, dels finns alltid en egen självrisk, dels kan den skadade egendomen helt eller delvis vara undantagen eller avskriven.

 

 

Nytt försäkringsavtal ger gemensamt bostadsrättstillägg för alla medlemmar