Efter att styrelsearbetet gått på sparlåga under sommaren har styrelsen nu hunnit med två styrelsemöten, ett i augusti och ett i september. Här kommer lite sammanfattande information om aktuella frågor.

Järntorget ska åtgärda garantifrågor
I slutet av augusti hade vi en genomgång med Järntorget om kvarvarande produktions- och garantifrågor. Vi kunde gemensamt konstatera att det finns ett antal ärenden kvar. Järntorget lovade att åtgärda dessa under hösten. Det mest synbara beviset på att arbetet påbörjats är väl att de krackelerade stenbottnarna vid sittbänkarna nu åtgärdats.

Arbetet med budget och underhållsplan är påbörjat
Arbetet med budget för 2019 och uppdatering av underhållsplanen har nu påbörjats. När arbetet avslutats kommer beslut att tas om eventuell förändring av månadsavgiften. Vi återkommer med ytterligare information om detta.

Brandskyddsarbete
Styrelsen ska utföra ett systematiskt brandskyddsarbete. Vi kommer därför att kontinuerligt genomföra brandsyn för att bland annat konstatera om lösa föremål finns i trapphusen eller andra potentiella brandrisker finns. En utgångspunkt i styrelsens brandskyddsarbete är Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps rapport ”Information om brandsäkerhet i flerbostadshus”.

Andrahandsupplåtelser
Styrelsen håller även på med att ta fram information om vad som gäller rörande andrahandsupplåtelser (tex. andrahandsuthyrning) i vår förening.

Nya entreprenörer för takskottning
Den entreprenör vi anlitat för takskottning den senaste vintersäsongen har inte uppfyllt våra krav, vare sig ekonomiskt eller kvalitetsmässigt. Efter våra invändningar har vi dock fått återbetalningar, avtalet har sagts upp och upphandling av ny entreprenör pågår.

Soprumsinventering
Vi håller också på att se över sophanteringen för att om möjligt få den effektivare och kanske också till något lägre kostnad.

Information från styrelsemöten till medlemmarna i brf Viloparken